Kleuren visie

Ondertussen heb ik al vele reactie ontvangen op mijn BLOG. Hartelijk dank hiervoor!

 

Bij het lezen van de verschillende geposte berichten krijg ik tips, complimenten en hints. Al deze informatie bekijk ik aandachtig en gebruik deze weer voor het maken van nieuwe kunstwerken en voor een volgende BLOG. Nogmaals dank voor jullie bijdragen!

 

Mijn volgende BLOG zal daarom (op verzoek van Sandra) gaan over “Inspiratie”.

 

De laatste paar BLOGS gingen over kleur. Ter afsluiting hiervan een beschouwing over kleur en mijn visie daarop.

 

 

Kleur zit overal!

We kennen allemaal de “ wet van de zwaartekracht” die Isaac Newton begon te schrijven in 1648. Naast deze bekende wet, verwierf hij ook een belangrijk inzicht in “kleur”.Newton toonde aan dat wit licht is samengesteld uit alle kleuren van de regenboog. Als licht door een prisma schijnt breekt deze lichtlijn aan de andere kant in vele kleurlijnen uiteen die samen weer de regenboog vormen. Kleur gaat om doorbreking/weer-kaatsing van licht.

Kleur is in onze wereld niet weg te denken! Overal om je heen zie je kleur: in eten, in de natuur, in kleding, in alles rondom en in het huis! De wereld is kleur. Hoe belangrijk dat is zie je aan het feit dat je tegenwoordig de nodige kleuradviezen en of kleuranalyses kan krijgen, voor bijv. kleding-, interieur- en make-up. Er zijn zelfs cursussen die informatie geven over de invloed van kleur op diverse gebieden. Bijvoorbeeld wat voor kleur kleding kan je het beste dragen tijdens een sollicitatie of tijdens een presentatie.

 

Mijn advies is dan ook!

Denk na over kleur. Het is echt belangrijk. Gebruik van kleur moet passen bij je persoonlijkheid. Het is een gevoel. En dat moet je terugvinden in je eigen (leef)omgeving. Het geeft aan wie jij bent. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. Zeker wanneer je je richt op consumenten. Hoe richt je je zaak in en welke kleuren gebruik je daarbij (eigenlijk onderdeel van je business plan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>