Hoezo RUBBER?

Veel van mijn kunstobjecten zijn gemaakt van rubber of er komen details van rubber in voor. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: “Waarom toch RUBBER”?

 

Een stukje geschiedenis:
Tijdens mijn afstuderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, werd gevraagd of we een meubelstuk wilden ontwerpen. In de verschillende afstudeer onderdelen stonden de volgende punten voor mij centraal:

  • ontspanning
  • rust
  • onthaasten

 

sofa afstuderen

 

Met fietssleutel in de hand, ging ik als student, opzoek naar een zacht en goedkoop materiaal. Rondfietsen en goed om je heenkijken naar de dagelijkse voorwerpen die ik tegenkom, daar moet ik vast wel inspiratie uit kunnen halen. Vol enthousiasme wilde ik op mijn fiets springen een lekke band weerhield mij. Vlug naar binnen, bandplaksetje en een schaar! Gat gevonden stukje rubber knippen en plakken maar. “RUBBER knippen voelt te gek!” Nog een stukje!

 

Uiteindelijk klom ik meerdere malen bij verschillende fietsenmakers in hun afvalcontainers opzoek naar oude-gebruikte binnenbanden. Met al die banden heb ik destijds voor mijn afstuderen een mat van 3,5 meter genaaid als bekleding voor mij sofa. Voor het ontwerp en de uitvoering van de sofa stonden: ontspanning, rust en onthaasten centraal.

Detail bekleding sofa

 

IMG_4107 kleinIMG_4120 klein

 

Als ik over een tijdje uitgekeken ben op het heerlijk knippende rubber, welk materiaal zou je mij dan aanraden?

Wie weet vind je dan binnenkort een nieuw kunstwerk gemaakt van of uit jou voorgestelde materiaal op mijn website. Ik ben benieuwd!

 

IMG_4123 klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>