In Zeeland ben ik opgegroeid tussen de akkers en de schuren, waar veel ruimte was voor hutten bouwen, klimmen en klauteren. In een grote werkplaats bouwden we van oude materialen eendenhokken, poppenhuizen of andere objecten. We leerden om gebruikte materialen opnieuw te bekijken en gaven hier een nieuwe functie aan. Onnodig weggooien zat er bij ons niet in!!! En zo werd mijn passie voor herwaardering (recyclen) geboren.

In huis klonk er altijd klassieke- en hedendaagse muziek en leerden we kijken naar schilder- en beeldhouwkunst. Samen een studie-vorm van een beeld bekijken, een beetje klei erbij of er juist weer af.

Mijn moeder is altijd een grote inspiratiebron voor mij geweest, ze is als kunstschilder begonnen en is nu beeldhouwster. Ze wil altijd dat haar bronzen beelden van verschillende manieren bekeken kunnen worden, er is dus niet een vaste voor- of zijkant. Elke kant kan een voorkant zijn!

Zo is het dan niet verrassend dat ik voor de creatieve studie Lerarenopleiding Beeldend Vormen heb gekozen. Na de afronding hiervan ben ik de studie Binnenhuis-architectuur en Design gaan volgen op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Met al deze gegevens in mijn bagage ben ik op mijn manier verder gegaan.

Ik vind het interessant om mensen te verrassen en ze te laten zien dat er altijd meer kan dan dat ze denken. Zo ben ik druk in de weer geweest met oude fietsbanden(rubber), herwaardering! Vaak gebruik ik duurzame materialen in mijn werk en kijk ik naar mogelijkheden om materialen te herwaarderen.

Herhaling, eenvoud, ritme, beweging, evenwicht en interactie in vormgeving spreekt mij erg aan. Al deze elementen blijven in mijn werk zich herhalen en zijn kenmerkend voor mijn werk.

 

Ik ben benieuwd welk kunstwerk je aanspreekt en welk niet. Neem een kijkje op mijn Blog, ik zou het leuk vinden als je daarop reageert!

 

Mocht je opzoek zijn naar een mooi uniek kunstwerk wees vrij en plaats dan een opdracht. Dan verras je mij en ik uiteindelijk jou!

 

Heb je nu al jaren thuis “materiaal”liggen en kan je er niet mee uit de voeten, stuur mij dan een email en wie weet kan ik je weer een handje verder helpen met je idee/ontwerp. Mijn motto is dan ook “inspireren en creëren”.

 

 

Geniet van het avontuur van kijken en laat je verrassen! 

 

 

 

Studie:

Hogeschool Rotterdam

          Leraren opleiding Beeldende Vormgeving, Rotterdam

 

Koninklijke Academie Beeldende Kunsten 

          Interieur-architectuur & Design, Den Haag